Μουζακίτου Ευφροσύνη

qode interactive strata

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

frynimouzakitou@uniwa.gr

Τηλέφωνο

210 538 5405

Διεύθυνση Γραφείου

Γραφείο προέδρου τμήματος

Η Φρύνη Μουζακίτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και αποφοίτησε το 1987. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο στο Royal College of Art και απέκτησε τον μεταπτυχιακό της τίτλο το 1991.  
Το εικαστικό της έργο αναπτύσσεται με πολλαπλά ψηφιακά εργαλεία μέσα από θεματικές ενότητες οι οποίες επικεντρώνονται σε ερμηνείες και νοητικές προσεγγίσεις του δομημένου χώρου και των σημασιακών του προεκτάσεων [ πολιτικών, κοινωνικών, ιστορικών]. Έχει στο ενεργητικό της μια σειρά ατομικών και ομαδικών εκθέσεων  σε γκαλερί και δημόσιους χώρους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις ατομικές της εκθέσεις συγκαταλέγονται: Non est potestas super terram quae compareteur ei, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Αθήνα 2018,  Athenee project Transformations 2017, Δημοτική Πινακοθήκη Συρου 2012,  Image Factory, Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου 2010, Chairs, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Αθήνα 2009, Ελευθέρας Βοσκής Ι, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Αθήνα 1999, Ελευθέρας Βοσκής ΙΙ, Coutts Bank (συνεργασία με το ομώνυμο ίδρυμα της τράπεζας),  Μονακό 1999,  Wine and Spirit, Οινοπνεύματα (σε συνεργασία με το  Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα) , Αθήνα 1997, Ενυδρείο, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Αθήνα, 1995.
Έργα της βρίσκονται σε πολλές συλλογές όπως,  συλλογή Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης,  Coutts Bank,  Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Intercontinental,  Δ. Δασκαλόπουλου,  Χ. Δαυίδ,  3 E, συλλογή Γ. Παπαδημητρίου.
Έχει συγγράψει το εκπαιδευτικό βιβλίο «Φόρμα – Η Οπτική Γλώσσα στον Σύγχρονο Σχεδιασμό», εκδόσεις Οδυσσέας, Αθήνα, 2004.
Από το 2019 έως σήμερα, διατελεί πρόεδρος του τμήματος  Εσωτερικής  Αρχιτεκτονικής της σχολής Εφαρμοσμένων τεχνών και πολιτισμού, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Πλήρες βιογραφικό σημείωμα