Ψιλόπουλος Άγγελος

qode interactive strata

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Λέκτορας Εφαρμογών

Γεννημένος στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου του 1973.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), συνεχίζοντας τις σπουδές του στην Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, 2003-2007).

Εργάζεται ως αρχιτέκτονας από το 1998. Από το 2003 διδάσκει αδιαλείπτως στο Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Αθήνας – πλέον Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής –, ενώ το 2014 έγινε μόνιμο μέλος του διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού στην βαθμίδα του Καθηγητή [Λέκτορα] Εφαρμογών. Ανάμεσα σε διάφορες θέσεις που έλαβε σε επιτροπές, υπηρέτησε το πρόγραμμα Erasmus+ από το 2014 έως το 2018 ως Ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Τμήματος.

Έχει διακριθεί και λάβει βραβεία από διεθνείς κριτικές επιτροπές, τόσο για την δουλειά του σαν αρχιτέκτονας όσο και ως ακαδημαϊκός ερευνητής, όπως και έχει συμμετάσχει σε αριθμό διεθνών ακαδημαϊκών συνεδρίων τόσο ως εισηγητής όσο και ως μέλος της επιστημονικής επιτροπής. Από το 2014 αποτελεί συνεργάτη και μέλος της Συντακτικής Ομάδας του διεθνούς αρχιτεκτονικού περιοδικού C3, Κορέα.

Αποτελεί βασικό ιδρυτικό μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου “Σχεδιασμός (Design), Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και Οπτικοακουστική Τεκμηρίωση”, της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται η Θεωρία και η Κριτική της Αρχιτεκτονικής, η Δημιουργικότητα στον Σχεδιασμό (Design Creativity) και οι Μέθοδοι Εκπαίδευσης στον Σχεδιασμό, η υβριδική σύμφυση μεταξύ Ψηφιακού (δυνητικού) και Υλικού (πραγματωμένου) χώρου και η Ιστορικές ή/και Ανώνυμες Παραδοσιακές Κατασκευαστικές Τεχνολογίες και Τεχνικές.

Πλήρες βιογραφικό