Δρ. Τσούμας Ιωάννης

Ο Δρ. Ιωάννης Τσούμας γεννήθηκε στο Πασαλιμάνι του Πειραιά και έζησε πολλά χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία. Με διττή κατεύθυνση στον καλλιτεχνικό, αλλά και τον ακαδημαϊκό χώρο ξεκίνησε τον πρώτο κύκλο σπουδών του στο Harrow College of Higher Education του Λονδίνου όπου απέκτησε το Higher National Diploma (H.N.D.): Design Ceramics, ολοκληρώνοντάς τον με την απόκτηση του Bachelor of Arts (B.A. Hons): 3D Design (Ceramics bias Sculpture), στο Middlesex Polytechnic του Λονδίνου. Ο δεύτερος κύκλος σπουδών του – καθαρά θεωρητικός – άρχισε με την απόκτηση του Master of Arts (M.A.) στην Ιστορία του Βιομηχανικού Σχεδιασμού από το Middlesex University του Λονδίνου και ολοκληρώθηκε με την απονομή του τίτλου του Διδάκτορα στη Ιστορία της Τέχνης (Ph.D.) από τη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Έχει στο ενεργητικό του πλούσιο καλλιτεχνικό (είκοσι δύο ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία, εικονογραφήσεις βιβλίων κ.ά.), αλλά και συγγραφικό έργο ( συγγραφή βιβλίων, δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε έγκριτα περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού) καθώς και πολυπληθείς συμμετοχές σε ημερίδες, πανελλήνια και διεθνή συνέδρια (ως εισηγητής και ως μέλος των εκάστοτε επιστημονικών ή/ και οργανωτικών επιτροπών).
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Τέχνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και διδάσκων στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών (Σ.Γ.Τ.Κ.Σ. – Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων), καθώς και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, Τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού).