Διδάκτορας
zmin@windowslive.com
Ο Ζαννής Μηνιώτης είναι καθηγητής Θεολόγος στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα από τον Σεπτέμβριο του 1996 μέχρι σήμερα. Σπούδασε Θεολογία στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών (08/1986 – 10/1989) και στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (01/1990 – 04/1993). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Θεολογία του Πανεπιστημίου Νεάπολις Κύπρου (10/2016-02/2018) και υποψήφιος Διδάκτωρ από το 2019 στο Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με θέμα: « Οικολογία: Αισθητική και Ορθοδοξία ως μία οντολογική διαλεκτική».
Ως Καθηγητής – Μέντορας συνεργάζεται με το τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών για την απόκτηση διδακτικής επάρκειας. Το 2011 υπήρξε Συντονιστής στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού για τους Παγκόσμιους Θερινούς Αγώνες των Special Olympics. Είναι καθηγητής Σύνδεσμος για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του εκφοβισμού των εφήβων στο σχολικό περιβάλλον. Επίσης, εκπροσωπεί το Σχολείο σε Συνέδρια και Προγράμματα Κινητικότητας των Νέων στην Έρευνα και την Τεχνολογία, ενώ το 2011 η συμμετοχή της ομάδας του στο Πρόγραμμα «Youth in Action» στις Βρυξέλλες, κατέκτησε την πρώτη θέση σε προτάσεις καινοτομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι εκπρόσωπος του Σχολείου στο πλαίσιο του προγράμματος των συνεργαζομένων σχολείων με την UNESCO. Συνεργάζεται ως συνδιοργανωτής ή ως μέλος Επιστημονικών Επιτροπών σε Παγκόσμια Συνέδρια με διάφορους φορείς, όπως την Εθνική Επιτροπή της UNESCO, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ελλάδος και Ιταλίας, κ. ά..
Ο Ζαννής Μηνιώτης είναι από το 2021 επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, ενώ συμμετέχει ως Ομιλητής σε Διεθνή Συνέδρια και Ημερίδες, Θεολογικού, Οικολογικού, Πολιτιστικού και Παιδαγωγικού περιεχομένου, όπως στις Θεολογικές Σχολές Αθηνών και Βελιγραδίου, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο Χριστιανικό Όμιλο Φοιτητών και Επιστημόνων, στο 10ο Οικολογικό Συνέδριο HELECOS, στο Διεθνές Συνέδριο(2021) του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Teriade, σε Πολιτιστικά Κέντρα Δήμων και σε Επιμορφωτικά Σεμινάρια. Παράλληλα, αρθρογραφεί σε θεολογικά και πολιτιστικά περιοδικά και έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 θεολογικά και εκπαιδευτικά άρθρα και μελέτες. Ακόμη, είναι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Σχολείων και Φορέων Υποστήριξης της «Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής» στην Κων/πολη(2014). Τέλος, παρακολουθεί ανελλιπώς Συνέδρια, Ημερίδες και Σεμινάρια επιστημονικής και παιδαγωγικής κατάρτισης.