Δρ. Μοίρα Μαρία

qode interactive strata

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Αρχιτέκτων Μηχανικός, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η Μαρία Μοίρα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διακοσμήτρια (ΚΑΤΕ, 1981) και Αρχιτέκτων Μηχανικός (Ε.Μ.Π. 1986). Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο (Ε.Μ.Π. 2002) και εκπόνησε την διδακτορική της διατριβή (Ε.Μ.Π. 2012) με θέμα: «Η αδιόρατη πόλη του Ηρακλείου». Λογοτεχνικές αναπαραστάσεις της πόλης σε περιόδους ανασυγκρότησης: Η ποιητική της μετάβασης, το Ηράκλειο στο κατώφλι της νεωτερικής περιόδου» και αντικείμενο την αναζήτηση του νοήματος της αστικής κατοίκησης στις χωρικές αναπαραστάσεις της λογοτεχνίας.

Διδάσκει σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου του δημόσιου αστικού στην πόλη και είναι υπεύθυνη καθηγήτρια για την διδασκαλία των μαθημάτων Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού χώρου Ι & ΙΙ, που αφορούν στις Συνθετικές Αρχές και στον Σχεδιασμό της Κατοικίας αντιστοίχως. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην αναζήτηση του νοήματος του αρχιτεκτονικού χώρου και στις μεθοδολογίες ανάλυσης στον σχεδιασμό. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε συλλογικούς τόμους και περιοδικά με ανάλογο περιεχόμενο. Από το 2005 μέχρι σήμερα είναι Επιμελήτρια βιβλιοκρισιών και συγγράφει άρθρα για θέματα χώρου, λόγου και τεχνών στο ένθετο περιοδικό Αναγνώσεις, της Εφημερίδας «ΑΥΓΗ της Κυριακής».

Αποτελεί βασικό μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου «Σχεδιασμός (design) και Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων» της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Πλήρες βιογραφικό σημείωμα